Mollenbestrijding met carbid; ken je dat?

Mollen bestrijden met carbid

Mollen; het zijn op zich hele leuke diertjes. Je moet wel het geluk hebben om er eentje te zien natuurlijk. De mol laat zich, met name overdag, niet vaak zien daar het diertje grotendeels onder de grond leeft. Maar ze kunnen ook knap vervelend zijn voor ons mensen! Vervelend in de zin van dat wij vinden dat ze onze tuinen, gazons of voetbalvelden behoorlijk kunnen verpesten met hun gegraaf. Je wilt natuurlijk dat je tuin er netjes bij ligt en dan wil je niet steeds gaten en molshopen in je tuin hebben van omhoog kruipende mollen. Dan is het heel handig om te weten dat er zoiets bestaat als diervriendelijke mollenbestrijding.

Harde werker

Je zou het misschien niet denken, maar mollen zijn harde werkers! Ze kunnen zich met ongeveer 8 km per uur vrij snel verplaatsen en zo dus behoorlijk snel hun gangenstelsel graven. Ze graven de gangen als ze in de grond op zoek zijn naar eten, hoofdzakelijk wormen, larven en slakken. Is er voedsel in overvloed dan zullen ze snel klaar zijn met graven maar als de grond droger word zullen de mollen dieper en dus ook meer moeten gaan graven. De gemiddelde breedte van zijn gegraven gangen is ongeveer 5 cm en de gangen kunnen soms wel tot 200 meter lang zijn! Tijdens zijn bekende graafwerkzaamheden ontstaan, doordat hij vaak aan de oppervlakte graaft, de bekende molshopen. Laat het dan heel vervelend zijn als hij net in uw tuin besluit te graven! Gelukkig kan ik je meer vertellen over mollenbestrijding.

Mollenbestrijding

Je weet misschien wel dat er verschillende manieren bestaan van mollenbestrijding. Zo heb je de mollenklem en de draadklem. Ook bestaat er een speciaal gas om de mol te bestrijden. Deze methoden zijn op zich prima maar het zijn geen diervriendelijke en effectieve manieren van mollenbestrijding. De klem spreekt voor zich, je dood echt een mol en dat staat mij dan toch echt wel tegen. Met gas is ook zeker geen diervriendelijk manier , de mol wordt letterlijk vergast, waardoor hij een langzame dood sterft. Ook de bekende verhalen van flessen in molshopen, water in zijn gangen laten lopen, stenen of glas in zijn gangen leggen en zelfs geluidsapparaten plaatsen bij zijn gangen, zijn niet tot nauwelijks effectief genoeg gebleken.

Diervriendelijke, effectieve mollenbestrijding

Mijn ervaring van effectieve mollenbestrijding is toch echt wel middels het gebruik van speciaal mollencarbid. Ik heb een vrij groot gazon moet u weten en werd op een gegeven moment gek van de molshopen die mijn gazon ontsierden. Na gebruik van alle bovenstaande, diervriendelijke middelen, was ik er nog niet van af. Maar om de beestjes te doden, stond mij toch echt tegen. Het zijn tenslotte ook beestjes die gewoon hun “werk” doen. Uiteindelijk hoorde ik van het mollencarbid en besloot deze manier van mollenbestrijding eens uit te proberen. Met positief en effectief resultaat! Het gebruik van dit carbid zorgt ervoor dat het een geur verspreidt die mollen echt verschrikkelijk vinden. Door de penetrante geur, willen de mollen hun weg naar jou tuin, gazon of bijvoorbeeld speel- of voetbalveld niet eens meer terug vinden. Het molletje leeft en graaft vrolijk verder en u bent van de mollen af. Een positieve manier dus voor zowel de mol als voor u zelf!

Ook deze manier van mollenbestrijding proberen? Klik snel >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Viawia.nl - Alle rechten voorbehouden.